Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков днес заяви, че все още няма

...
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков днес заяви, че все още няма
Коментари Харесай

Обрат! Песков проговори за зърнената сделка

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков днес съобщи, че към момента няма окончателно решение по въпроса за удължаването на зърнената договорка, съобщи Ройтерс. 

" Не сме оповестили решението си, ще го оповестим навреме, към момента има време ", сподели Песков пред публицисти. 
-->
Русия многократно заяви, че е песимистично настроена към вероятностите за възобновяване на споразумението след 17 юли поради спънките пред износа на нейно лично зърно и торове. 

Запитан дали е вярна информацията, публикувана от в. " Файненшъл таймс ", че китайският водач Си Цзинпин персонално е предизвестил Владимир Путин да не употребява нуклеарно оръжие в Украйна, Песков отговори: " Не мога да потвърдя това. Мога единствено да ви кажа, че в края на значимата аудиенция на ръководителя Си в Москва беше предоставена задоволително доста информация и бяха направени изказвания за медиите. Същността на диалозите беше ясно обрисувана в документите, признати в края на взаимното  изявление. Така че е има задоволително доста информация. А всичко останало е небивалица ".

Песков разяснява и заканите за украински бойкот на Запорожката АЕЦ, като уточни, че следствията от сходен акт могат да бъдат пагубни. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР